Kysymys:  Onko suomalaisten kotien paloturvallisuudessa parantamisen varaa?

Vastaus:  Tehdyn tutkimuksen mukaan noin kaksi kolmesta suomalaisesta pitää tulipaloa kodissaan vain pienenä tai olemattomana riskinä: miehistä jopa 75 prosenttia ajattelee näin.

Näyttääkin siltä, että   suomalaisetsuhtautuvat kovin huolettomasti kodin paloturvallisuuteen, vaikka maassamme tapahtuu keskimäärin kymmenen tulipaloa joka päivä.

 

Tiedot suomalaisesta asennoitumisesta tulipalon mahdollisuutta kohtaan perustuvat  Suomen pelastusalan keskusjärjestön (SPEK)

yhdessä If vahinkovakuutusyhtiön kanssa teettämään paloturvallisuuskyselyyn.

Ihmiset tuntuvat ajattelevan, että onnettomuudet tapahtuvat aina jollekin muulle.

Suomessa tapahtuu kuitenkin yli 2 500 asuntopaloa joka vuosi ja esimerkiksi 10 vuoden aikavälillä tulipalo kohtaa jo melkoista määrää suomalaisista ja heidän lähipiiriään,  huomauttaa turvallisuuspäälikkö Ilpo  Leino SPEK:istä.

Sähkölaitteita tulisi tarkastella  jatkuvasti mahdollisten ogelmien osalta   ja huolehtia  niiden kunnosta säännöllisin väliajoin.

Leino muistuttaa, että palovaroitin on pakollinen vapaa-ajan asunossa, kuten kesämökillä ja  nukumiseen käytettävissä aitoissa.

Kesäiltojen vietossa on myös kyntilöiden osalta oltava varuillaan.

Kyntilä on ihanan pieni ja tunnelmallinen, mutta sitä tulisi kunnioittaa avotulena ja sijoittaa se palamattomalle ja lämpöä eristävälle alustalle.

LÄHDE: media planet.

Kokotekstinkirjoittanut: Pia

Tekijä: Pia